Допомога тваринам під час війни.

Широкомасштабна війна в Україні спонукає людей шукати відповіді на численні виклики. Українці згуртовані в своєму щирому бажанні допомагати  тим, хто постраждав внаслідок злочинних бойових дій. І в цьому прагненні не існує вибору чиє життя важливіше. Порятунок тварин – це щоденна демонстрація людяності та життєлюбності.

Тварини втрачають господарів чи домівки, залишаються покинутими через проблеми з евакуацією, зазнають поранень внаслідок обстрілів, страждають від нестачі їжі чи медикаментів – потреби тварин можуть бути різними. Проте завжди знайдуться небайдужі, котрі готові допомагати чотирилапим попри всі труднощі та реальну небезпеку.

Рятувальники дістають тварин з-під завалів та рятують під час пожеж. Волонтери та активісти займаються евакуацією звірів із зони бойових дій, рятують із замкнених домівок, намагаються забезпечити необхідним.

В Харкові рятують чотирилапих і опікуються ними ГО «Порятунок тварин Харків». Окрім цього вони евакуюють тварин з найскладніших точок Харківської та Донецької областей, а також знаходять їм лікарів і родини за кордоном.

До справи допомоги тваринам в умовах війни долучені численні організації: Всеукраїнський рух UAnimals, Світова Асоціація з питань тварин України (UPAW), громадські організації, закордонні благодійні організації із всього світу, благодійні фонди, ветеринарні лікарі-волонтери, різні волонтерські рухи та небайдужі телеграм-канали, які співпрацюють з притулками для тварин та допомагають в їх прилаштуванні та лікуванні. Українці активно спілкуються в соціальних мережах з метою надати допомогу покинутим або загубленим чотирилапим. Нерідко свою допомогу пропонують і громадяни - мешканці закордонних країн. Деяких тварин рятують і наші військові, розуміючи, що їм потрібна допомога.

Особливої уваги потребують тварини, які допомагають наблизити перемогу України у війні, адже вони щодня виконують небезпечні завдання і невтомно допомагають людям. Ці тварини виявляють вибухонебезпечні предмети, знаходять постраждалих під завалами будівель, охороняють стратегічні об’єкти та завжди готові прийти на допомогу, ризикуючи власним життям. Тому низка організацій спрямовує допомогу саме таким тваринам.

Тварини, які постраждали, втратили господарів, у яких загинули їхні власники, які залишились голодні, налякані та без притулку – всі вони потребують нашої підтримки та співчуття. Порятунок для них один: допомога людей. Ми просто не можемо пройти повз них, а тварини віддячать та допоможуть людям пережити важкі часи, подарують позитивні емоції та свою любов.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці