Наслідки спровоковані маштабною пожежею у Харкові


Як повідомлялось раніше, в результаті чергової терористичної атаки російськими БПЛА, 09 лютого поточного року в Немишлянському районі міста Харкова по вул. Котельна та вул. Ясенева через влучання у об'єкт критичної інфраструктури, на якому зберігались ємності з паливо-мастильними матеріалами (ПММ) сталася величезна пожежа.

В результаті даної аварійної ситуації відбулось потрапляння нафтопродуктів в річку Немишля та далі за течією в річки Лопань, Уди, Харків.

З метою оперативного реагування на вказану ситуацію Державною екологічною інспекцією у Харківській області в межах компетенції була сформована група зі складу державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Харківської області, яка виїхала на місце події до водних об’єктів для фіксації фактів наявності вказаної нафтової плями та відбору проб води.

На даний час виїзду на річку Уди в районі с. Хорошеве та с. Темнівка виявлено наявність нафтової плями значних розмірів, яка продовжує рухатись за течією.

З метою ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із забрудненням водних ресурсів Харківської області та м. Харкова, Інспекцією проінформовано Харківську обласну військову адміністрацію та ГУ ДСНС України у Харківській області. Про вказану ситуацію також проінформовано Харківську обласну прокуратуру.

Інспекція, в межах компетенції, продовжує вживати всіх необхідних заходів. Здійснюємо лабораторні дослідження відібраних проб, по результатам яких буде вжито відповідних заходів інспекційного реагування. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці