РУЙНАЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ХАІ


       Наприкінці грудня 2023 року території та будівлі Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» знову постраждали внаслідок ракетних ударів з боку російського агресора. Окупанти не зупиняються та продовжують терор мирного населення та руйнацію цивільних об’єктів.

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Харківській області здійснено обстеження земельних ділянок Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».  За результатами обстеження зафіксовані пошкодження будівель спорткомплексу, гуртожитків, профілакторію та інших громадських та господарських будівель, що призвело до забруднення земельних ресурсів будівельними відходами та відходами скла та спричинило збитки державі. З цього приводу  складені відповідні акти.

Інспекцією розраховано шкоду, заподіяну довкіллю на земельних ділянках вишу злочинними бойовими діями агресора. Загальна сума розрахованих збитків від засмічення земельних ресурсів склала більше ніж 1 млн 572 тис. гривень.

Матеріали за цими подіями передані Управлінню Служби Безпеки України в Харківській області.

Державні інспектори продовжують фіксувати збитки, завдані довкіллю внаслідок російської агресії та вживати заходи інспекційного реагування.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці