У Харкові перед святами перевірили 35 точок продажу ялинок і виявили порушення

Напередодні зимових свят працівники Державної екологічної інспекції у Харківській області мають “святкову” роботу — перевіряють законність порубів, транспортування та реалізації хвойних дерев. Для цього інспекцією розроблені та виконуються «Заходи по охороні хвойних насаджень від незаконних порубів у передноворічний період 2020 року».



У Харкові з 1 грудня провели вже 8 рейдів у 4 районах: Холодногірському, Новобаварському, Шевченківському (Сумський ринок) та Слобідському (Кінний ринок). Всього було проінспектовано 35 точок продажу дерев.

Так, 29 грудня у Холодногірскому районі на порушників було складено протокол за частиною 1 ст. 88-1 КупАП і направлено його на розгляд до судових органів.




Також інспекція перевірила державні лісогосподарські підприємства у Харківській області (Богодухівський, Краснокутський, Вовчанський, Зміївський, Чугуївський, Харківський, Барвенківський райони). Всього було виявлено 17 випадків порушень. За незаконний поруб «новорічних ялинок» 17 порушників лісового законодавства отримали штрафи на суму 8 670 грн, а збитки від самовільного порубу склали 5 708 грн.

“У регіоні ми працюємо у тісному співробітництві з представниками правоохоронних органів та лісової охорони. А рейди по місту Харкову здійснюємо разом із представниками ЗМІ”, — пояснює керівник Державної екологічної інспекції у Харківській області Євген Оберемок.

  

Вилучені дерева, за словами Євгена Оберемка, залишаються у КП «Харківський зоологічний парк» до винесення судового рішення. Якщо ж суд не встигає прийняти рішення до розсихання деревини та втрати рослинами природного стану, вони утилізуються чи віддаються тваринам парку. Не вилучені ж дерева залишаються порушникам на відповідальне зберігання до рішення суду.

“Рейди триватимуть до 31 грудня”, — обіцяє керівник екоінспекції.


 Переглянути відеосюжет перевірки  ялинкового ярмарку, розташованому в Холодногірському районі можна за посиланням https://youtu.be/60KrFRT4uxY.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці