ПОЗАПЛАНОВІ ПЕРЕВІРКИ ПІДПРИЄМСТВ ЗАБРУДНЮВАЧІВ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ ТРИВАЮТЬ

Як повідомлялося раніше, Державна екологічна інспекція у Харківські області здійснює позапланові заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства підприємствами-забруднювачами водних об’єктів Харківської області на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 07.09.2021 року №39200/1/1-22.

Так, 11 листопада 2021 року державними інспекторами спільно з першим заступником начальника Інспекції здійснено виїзд до Богодухівсбкого району, з метою проведення перевірки Комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство Золочівської селищної ради».


Під час заходу обстежені дві каналізаційніо насосні станції та поля фільтрації, які належать вказаному суб’єкту господарювання.


Дкржінспекторами виявлено перевищення нормативів гранично допустимого скидання (ГДС) забруднюючих речовин.


На місці скиду співробітниками Інспекції відібрані проби поверхневих вод, що скидаються до річки Уди, для встановлення показників якості. Наразі тривають лабораторні аналізи відібраних зразків.


За порушення природоохоронного законодавства відповідальні посадові особи Комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство Золочівської селищної ради» будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці